Lokkefløyte til rådyr

Posted · 4 Comments

Legg igjen en kommentar

Nå er straks ventetiden over for mange av oss. Onsdag begynner bukkejakta og så går det kast i kast med mere jakt. Mange har allerede  lokket rådyr med stor suksess, og enda flere kommer til å gjøre det i år.

Jeg har vært heldig og hatt muligheten til å bruke mye tid de siste årene på å få testet dette med lokking skikkelig ut. Ikke bare har jeg kunnet reise rundt, men har også en veldig tett rådyrbestand rett utenfor stuedøra.

Som med all annen jakt så er det heller ikke her noen fasit på hva som er riktig ( selv om noen hevder det) men variasjon er et nøkkelord.

Lokkefløyter: det finnes jo etterhvert en jungel av lokkefløyter, og jeg skjønner godt at folk blir litt forvirret over hva de skal velge. Selvfølgelig har alle den «beste» fløyta som lokker flest bukker og mest bukker osv. Det jeg har funnet ut er at med de fleste fløytene som finnes kan du lokke inn både geiter og bukker, men det er noen fordeler og ulemper med de forskjellige. jeg skal ikke gå inn på hver enkel fløyte, men siden mange har spurt i løpet av vår/sommeren så kan jeg fortelle litt om den fløyta jeg gjennom endel testing har kommet frem til at jeg foretrekker.

Fløyta er laget av plastikk og er dobbel. Dvs den kan blåses i to ender, og du kan lage alle lydene rådyr lager bortsett fra bjeffing/brøling.

Den er ferdig stemt slik at både killing, kontakt og angst er lett og få til, og det låter likt hver gang. Den andre enden av fløyta er ikke stemt til noe bestemt lyd, og du kan lage alt fra killing lyd, og ned til den dype tonen brunstige geiter gir fra seg når de leter opp en bukk. Det som er genialt er at denne enden har justerbar strikk, og ved å flytte strikken helt inn, så har du ei suveren hare/kaninskrik fløyte til rev. Ofte når jeg har lokket bukk på et sted og skal gi meg, så prøver jeg og lokke litt rev, og det gir ofte resultater. Fint og ha ei fløyte som kan brukes til begge deler. Den har ikke like lang rekkevidde som de «reve-fløytene» jeg bruker på vinteren, men den rekker mere en langt nok til å være effektiv tidlig på høsten.

Grunnen til at jeg gjennom mye testing har endt opp på denne fløyta er:

– Den er ferdig stemt og klar for bruk

– Fløyter i tre eller annet naturlig materiale trekker fukt, og med endel bruk så blir lyden dårligere, og fløytene går rett og slett i stykker. Det finnes en fløyte som ser lik ut som denne, men det er en overpriset variant som ikke holder mål. Jeg prøvde den fløyta før jeg prøvde plastikk varianten, og etuiet som følger med denne trefløyta bærer preg av billig produksjon.

– Genial boks til oppbevaring av fløta(hindrer skade ved oppbevaring i lomme!)

– Rimelig pris

– Totalt gitt meg best resultat for pengene.

Når jeg til onsdag skal ut og prøve meg på revirbukken så er det denne fløyta som blir med ut!

Kjøp fløyta her: www.jakt24.no

4 Responses to "Lokkefløyte til rådyr"
 1. Anonym sier:

  hei, har du video hvor du bruker fløyta så det går an å se fløyta i bruk??

 2. Anonym sier:

  hei, har du en video hvor du bruker fløyta slik at vi kan se at den i bruk på rådyr??

 3. Video med bruk av fløyta kommer ut i kveld.

 4. Magnum sier:

  Jeg sitter her og korter ned ventetida med å lese litt hva dere profilerte bukkejegere anbefaler av ting og tang, og det er meget fornøyelig lesing.

  1. Du anbefaler plastfløyte og rakker ned på trefløyter.
  2. Kristoffer Clausen anbefaler trefløyte og rakker ned på plast.
  3. Pierre Aker treffer spikeren på hodet og sier verdens beste rådyrlokk er den du lærer deg å bruke…

  Selv synes jeg det viktigste er at fløyta kan henge rundt halsen, slik at den ikke er i veien ved skudd men alltid er tilgjengelig.

  Skitt Jakt 10. til dere alle!

Comments are closed.