Skogsfugl – Hjort – Skogsfugl!

Posted · 4 Comments

Etter 2 dager med skogsfugljakt i Hedmark med 3 orrer og 2 ryper på veggen,  føltes det riktig å flytte seg vestover for å jakte hjort.

Tiden ble knapp til å sjekke referanser på tilbyder, men siden han er aktiv på markedsføring og har en del jegere i løpet av en sesong regnet vi med at dette ble bra.

Det ble det ikke, og allerede etter 1 dag hadde Martin fått nok, mens vi andre gjorde et nyttesløst forsøk på å finne dyr i et tomt terreng.
Vi jaktet i område Sandvik i nærheten av Sveio/Haugesund, og det eneste vi så var et rådyr og noen fine orrekull, vi har faktisk sett mer hjort, spor og møkk i Østfold enn i terrengene vi disponerte på vestlandet.

Etter en rask lunsj lot vi hjort være og hjort og vendte nesa tilbake over fjellet.
På vei bestemte vi oss for å stikke innom Endre Maløya som vi var i Sør Afrika sammen med.
Endre tok oss med opp i sitt terreng, og fortalte at han bruker å se noen orrer når han går i de høyerliggende delene av rådyrterrenget sitt.

Martins Vorsteh «Naira» får for første gang i år komme ut av bilen å få på seg gult dekken og bjelle. Etter en god runde oppe i «heia» er det tre fornøyde jegere og en fornøyd  hund som kommer tilbake til bilen med 5 orrfugl i sekken!


Endre Maløya er god med rifla, men han har også sving på hagla!


André fikk en avanserende vorsteh opp ved siden av beina, og da orrhanen fløy ut på
5m hold var det grei skyting på den åpene furuheia.

Martin med en av orrene som Naira fant til oss. Stand – avanse – skudd og vannapport, livet kan ikke bli bedre for hund og jeger.

Blaser F3 – Hagle til å stole på…

Naira med en velfortjent «middag»

5 orrer etter en fin jaktdag, vi så totalt over 20 fugl, så produksjonen har tydeligvis gått bra i sør. (Lapskaus til middag 🙂

4 Responses to "Skogsfugl – Hjort – Skogsfugl!"
  1. Gildt å se bildene! Kjenner Endre,har fulgt med siden han kom til verden….Men vil bare si at her ser e daglig rovfugl som hønsehauk,spurvehauk,musvåk og ørna…helst fiskeørn da mm…og vil ikkje påstå at storfuglbestanden har tatt seg opp her no særlig,de siste 30 åra nei…..jeg bor forøvrig ca 3 mil opp fra byen der hvor Endre holder til .

  2. Storfuglbestanden så vi ikke så mye til, men orrfugl så det ut til å være greit med. Det er jo ikke slik at disse fuglebestandene er stabile, de flyr opp å ned fra år til år. Rovfugl har det alltid vert og kommer alltid til å være, men det er klart at etter et par år med ekstremt mye smågnagere så har det blitt fødd opp mange unger av alle dyr som spiser smågnagere, og de fleste av disse spiser også fuglekyllinger når smågnager bestanden kolapser.
    Så det er vel kanskje en av mange faktorer i år til at det er dårlig med skogsfuglproduksjon mange plasser..

  3. Jarle Eek sier:

    Kjører litt mc på grus / skogsveier og har sett en del orrfugl denne høsten. Lykke til.

Comments are closed.