Villsvinsjakt i Sverige

Posted · Add Comment

Villsvinsjakt i Sverige

Jon Arild Albrektsen er ofte i Sverige og jakter klovvilt.
Før denne turen fikk de informasjon fra grunneier om at de mest sannsynlig kom til å felle villsvin nr 1000 i løpet av jakten.

«I forkant av jakten fikk jeg en artig melding fra grunneieren om at det manglet 7 villsvin for å vippe 1000 felte gris i de årene han har leid ut jakt.

Målet for turen ble jo selvfølgelig det siden jeg har jaktet der i mange år og er lokalkjent og i tillegg fyller 40 år på turen. Gris nr 1000 felt på 40 års dagen min ble plutselig en drøm, og det var nære på at denne drømmen gikk i oppfyllelse.

Vi hadde 999 gris ( altså 6 felte griser) dagen før min 40 års dag og håpet var der fortsatt om at gris (nr 1000) skulle ramle rett over midnatt, noe den ikke gjorde.

Grisen ble felt 23:34 altså rett før midnatt og den heldige skytter ble John Farbrot, som i tillegg skyter sitt første villsvin noensinne og faktisk den første grisen han har sett i levende live.

Rett over midnatt skyter Roger Abusland gris nr 1001 og målet for turen er nådd.

Totalt fikk vi 9 gris på turen der hele 6 av grisene ble skutt av jegere som ikke hadde skutt villsvin før.»

Gris nr 1000 (galte 55 kg)

Gris nr 1001 (galte 61,5 kg)

 

gris_sverige

På bildet fra venstre, jeger Roger Abusland (gris nr 1001), jaktleder  Jon Arild Albrektsen, grunneier Leif Fransèn og jeger John Farbrot (Gris nr 1000)

Comments are closed.